Grachtenrondvaart Sneek

Historische grachtenrondvaart Sneek.

Bij deze middagrondvaart van ongeveer 50 minuten nemen we u mee over de stadsgrachten van Sneek. We varen onder lage bruggen door (bukken dus!!), langs unieke plekjes in Sneek en de schipper vertelt u onderweg over de rijke geschiedenis van Waterpoortstad Sneek. Bent u wel eens onder de Sneker Waterpoort doorgevaren?

Rond 1900 lagen de Sneeker grachten vol met beurtschepen (groot en klein). Deze schepen zorgden voor het vervoer van goederen tussen dorpen en steden. De Ald Fryslân is een miniatuurvrachtschip met een stijlsteven en heeft een dubbel geveegde kont. Dit type heet: “luxe motorschip” en is zeldzaam gezien zijn kleine formaat van 12 x 2.65 x 0.60 meter.

Het scheepje is gebouwd als melk-, groente- en postvervoerder en werd gebruikt om door de kleinste slootjes in de Friese dorpen en steden te komen. Na 1950 verdween het beroep van beurtschipper en verdwenen dus ook de kleine beurtschepen van de Friese wateren.

Ze werden gesloopt en omgebouwd tot woonschepen en pleziervaartuigen. Ook de Ald Fryslân is omgebouwd geweest tot woonscheepje en heeft tientallen jaren in diverse grachten gelegen. In 2013 heeft veilinghuis Ald Fryslân het schip gekocht, volledig gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. Het scheep is nu beschikbaar om gasten rond te varen door de schitterende stadsgrachten van Sneek.

Ideaal voor groepen van maximaal 12 personen (of een veelvoud daarvan= we hebben meer schepen) kunnen in overleg op uw wensen worden afgestemd. Ook drankjes en borrelhapje aan boord kunnen worden verzorgd.

Heeft u belangstelling om met een vriendengroep, familie of relaties te varen? Stuur een mail naar info@grachtenrondvaartsneek.nl of bel 06-10056173. We nemen zsm. contact met u op.