De Badeendenrace Sneek

Praktische informatie over het evenement

Op 16 september 2023 organiseerden de beide Sneeker Lionsclubs, Lions Club Sneek en Lionsclub Waterstad Sneek, de eerste Sneker Lions Badeendenrace!
Een badeendenrace, wat je je daar bij kunt voorstellen? Allemaal badeenden die tegen elkaar racen? Ja, dat dus!

We gooiden 3000 genummerde badeenden in één keer in de gracht aan het Grootzand. We vroegen de brandweer om water spuitend stroming te maken. En zo dobberen de badeenden richting de finish. De badeenden die als eerste binnen kwamen hebben gewonnen. De kopers van de nummers van die snelle eendjes ontvingen super mooie prijzen!

Met de opbrengst van deze gezellige en ludieke race haalden we netto een bedrag van bijna €27.000. Het was een prachtige kans om zo veel geld binnen te halen ten behoeve van onze goede doelen: Een toekomst zonder dementie en ondersteuning van lokale initiatieven die een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren ondersteunen. Concreet is dat onder meer ondersteuning van het Odensehuis.

De door ons gebuikte eendjes zijn duurzaam vanwege hergebruik en voorzien van een duidelijke nummering.
De race zelf was kort en spannend! De badeenden werden spectaculair te water gelaten onder de begeleiding van spreekstalmeester. 

De kijkers zagen vol spanning hoe de badeenden in een trechter terecht kwamen waardoor er uiteindelijk een volgorde van binnenkomst ontstond.  De nummers van de winnaars van de prijzen werden direct bij binnenkomst bekend gemaakt. Alle winnaards kregen via email bericht. Alle prijzen zijn ook nog op deze website op Prijzen van de Badeendenrace Sneek (badeendenrace-sneek.nl) bekend gemaakt en konden door de winnaars afgehaald worden op de door ons aangegeven adressen.

Help mensen met dementie, mantelzorgers en hun familie- en vriendenkring
Doe mee, en voel de spanning aan de grachtenkant van het Grootzand!
Samen bouwen aan een Odensehuis in Sneek
Maak kans op prijzen van de sponsoren

Praktische informatie

Parkeren, uitreiking en info over aankopen lot

Op deze zaterdag 16 september was het in de Waterstad Sneek één en al gezelligheid. Naast de Badeendenrace was er 's ochtends de Springkussen Elfstedentocht waar honderden kinderen aan meededen. 's Middags brachten Shantykoren hun zeemansliederen ten gehore, verdeeld over 4 locaties door het centrum van Sneek. Tussen deze twee evenementen door brachten wij de eerste editie van de Lions Badeendenrace! 

Men kon in de ochtend voorafgaand aan de race terecht bij de Lionsstand aan het Grootzand voor informatie, de aankoop van badeendjes en het doen van donaties voor het goede doel.