Lions Clubs

Lions zijn leden van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs waarin mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving.

Elke club heeft een eigen profiel. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. Kortom, 'WE SERVE' is onze missie!
Hieronder meer informatie over onze clubs.

Help mensen met dementie, mantelzorgers en hun familie- en vriendenkring
Doe mee, en voel de spanning aan de grachtenkant van het Grootzand!
Samen bouwen aan een Odensehuis in Sneek
Maak kans op prijzen van de sponsoren

Lions Clubs Sneek

De in 1963 opgerichte Lionsclub Sneek telt ongeveer 35 leden en komt tweemaal per maand bijeen. Een prettige mix van gezelligheid en aandacht voor inhoudelijke thema’s kenmerkt het clubleven. Zo wordt er gezamenlijk gegeten en komen er geregeld sprekers van binnen en buiten de club aan het woord. De laatste jaren gebeurt dat aan de hand van een jaarthema dat uitgekozen wordt door de zittende president. Net als andere clubs streeft Lionsclub Sneek naar leden te hebben uit zoveel mogelijk beroepsgroepen en een maatschappelijke afspiegeling te vormen.

Lionsclub Sneek Waterstad

De Lionsclub Sneek Waterstad is een vriendenclub die belangeloos tijd geeft aan anderen met het 'We Serve" hoog in het vaandel. De mannenclub bestaat sinds 2014 en telt op dit moment 25 leden. Twee keer per maand komen de leden bij elkaar. De bijeenkomsten bieden een mix van vriendschap, gezelligheid (er wordt 1 x per maand samen gegeten) en er is serieuze aandacht voor inhoudelijke thema’s én activiteiten. Er worden op gezette tijden ook sprekers van binnen en buiten de club uitgenodigd om een verhaal te vertellen. Daarnaast zijn er excursies bij bedrijven en organisaties.